“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Disa nga dijetarët e Medinës sipas Bin Bazit?

Imam Abdul-Aziz bin Abdullah bin Baz (v. 1420)

Burimi: Tauhdhih-ul-Bejan, 3/8-1412, Xhudah

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

“Ne nuk dyshojmë në dijetarët tanë të famshëm në Medine. Ata kanë një besim të mirë, dhe ata janë nga Ehl-us-Sunneti dhe Xhemati. Prej tyre janë

Shejkh Muhammed Aman bin Ali,

Shejkh Rabi bin Hadi el-Medkhali,

Shejkh Salih bin Sad es-Suhejmi, Shejkh Falih bin Nafi dhe

Shejkh Muhammed bin Hadi el-Medkhali.

Të gjithë janë të njohur tek ne me qëndrim të saktë, dituri dhe besim të mirë. Ndërsa, misionarët e së kotës ndjekin në ujë të turbëllt. Ata janë që hutojnë njerëzit dhe flasin për këto çështje. Ata thonë se qëllimi është ky dhe ai. Kjo nuk është e mirë. Është e detyrueshme për të interpretuar fjalimin në mënyrën më të mirë të mundshme.”

Shpërndaje: