Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Disa vepra të mira gjatë Ramazanit

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/node/14891

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Cilat janë disa vepra të mira të cilat specifikohen për tu bërë gjatë muajit të Ramazanit?

Përgatiti: Veprat e mira të cilat janë të preferuara në këtë muaj janë të shumta, prej tyre veçojmë: kujdesi ndaj veprave të obligueshme të cilat janë edhe jashtë Ramazanit por edhe në Ramazan, siç është namazi dhe agjërimi, pastaj falja e sa më shumë e namazeve vullnetare, leximi i kuranit, falja e teravive, namazit të natës, sadakaja, i’tikafi, bërja sa më shumë dhikr, bërja tesbih (Subhan Allah), tehlil (elhamduliLah) dhe tekbir (Allahu Ekber), qëndrimi sa më shumë në xhami për të bërë ibadet, ruajtja e agjërimit nga gjërat që e prishin atë, apo nga gjërat që ia pakësojnë shpërblimin prej veprave dhe fjalëve të ndaluara dhe të urryera.

Shpërndaje: