Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Dita ndërkombëtare e mbulesës në Shqipëri

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan
Sherh Ighathat-il-Lahfan
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Shejkh i nderuar, Allahu të dhëntë sukses!

Në vendin tonë në Shqipëri, në vitet e fundit është përhapur një festë që quhet “Dita ndërkombëtare e mbulesës së femrës muslimane”. Meqë flasin për rëndësinë e mbulesës dhe dëshmitë për të, dhe kryejnë aktivitete të përshtatshme për këtë rast, cili është gjykimi për këtë veprim?

Përgjigje: Nëse kjo bëhet me qëllimin që t’u shpjegohet kjo çështje njerëzve dhe për t’i mësuar gratë, ky veprim është i mirë. Po!

Shpërndaje: