“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Divorci në gjendje të zemëruar apo të dehur

Imam Muhammed bin Hiban el-Busti
Raudatul-‘Ukala ue Nuz’hetul-Fudala, fq. 143
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Asnjë dijetarë nuk justifikon atë që e bën divorc gruan e tij ose atë që e liron robin e tij kur është i zemëruar. Kurse në të njëjtën kohë këta dijetarë e justifikojnë atë që e bën divorc gruan e tij ose atë që e liron robin e tij si rezultat i gjendjes së dehur.

Shpërndaje: