Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Djegia e Hauarixhëve nga Ali ibën Abi Talib

Imam Abdul-Aziz bin Abdullah bin Baz (v. 1420)

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Ali ibën Abi Talib i ka djeg disa Hauarixhë…”

Përgjigje: ”Ajo ishte një gabim, dhe Sahabët e kritikuan për këtë. Ibën Abbasi tha: ”Për mua do të ishte më mirë nëse do t’i vriste me shpatë.”

Ky ishte një ixhtihad nga ai, dhe për shkak të hidhërimit të madh që kishte për Allahun i djegi ata. Apo ndoshta ndalimi i Profetit (sal lAllahu alejhi ue selem) për këtë çështje nuk i kishte arritur. Ky është Interpretimi më i mirë në lidhje me këtë, se atij nuk i ka arritur lajmi i ndalimit.”

Shpërndaje: