“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Domethënia e ajetit ”vishuni bukur për çdo namaz”

Imam Abdul-Aziz bin Abdil-lah bin Baz (v. 1420)

Burimi: esh-Sherh el-Mumtaz, fq. 87

www.perlatmuslimane.com

Pyetja 26: Allahu (Azze ue Xhel) ka thënë:

يَا بَنِي آدَمَ خُذُواْ زِينَتَكُمْ عِندَ كُلِّ مَسْجِدٍ

O bijtë e Ademit, vishuni bukur për çdo namaz.” 7:31

A duhet ti përkujtojmë ata që vijnë në xhami të veshur me pizhame apo rroba stërvitje1?

Përgjigje: Dijetarët thonë se ”vishuni bukur” synon që pjesët private të mbulohën. Megjithatë, është më mirë për të veshur rroba të zakonshme dhe të mira që përndryshe vishen në mesin e njerëzve.


1 Pyetja është bërë për meshkuj, gruaja duhet të vishet me xhilbab gjatë namazit dhe nuk ka të keqe nëse ajo i vesh këto rrobë nën xhilbab.

Shih: https://www.perlatmuslimane.com/a-i-lejohet-gruas-te-falet-me-pantallona/

Dhe: https://www.perlatmuslimane.com/category/fikh/namazi/veshja-e-gruas-ne-namaz/

Shpërndaje:

Dela på facebook
Dela på whatsapp
Dela på telegram