Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Drejtimi drejt Kibles përmes orientimit me diellin dhe hënën

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Burimi: Sherh Sahih Bukhari (2/281)

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Dielli dhe hëna janë dy nga mënyrat më të mira për të gjetur drejtimin e Kiblës. Sepse të dyat ngriten në lindje dhe zbresin poshtë në perëndim. Megjithatë, ato nuk sjellin fare dobi nëse personi nuk e di se ku është ai. Nëse ai është në veri apo jug, Kibla është mes lindjes dhe perëndimit për të. Nëse ai është në lindje apo perëndim, Kibla është në mes të veriut dhe jugut për të.

Shpërndaje: