Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Duartrokitjet për të kënaqur fëmijët

Burimi: “Komisioni i Përhershëm për Kërkime dhe Fetva”, 6142\2

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “A është e lejueshme duartrokitja për të kënaqur fëmijën tënd? Apo a lejohet që mësuesi të kërkoj duartrokitjet e nxënësve për ta inkurajuar një nxënës tjetër?”

Përgjigje: “Nuk duhet të ndodhin duartrokitjet. Dhe më e pakta që mund të themi në lidhje me këtë është se ajo është shumë e urryer (në masë të madhe), sepse këto janë prej zakoneve të këqija të kohës së xhahilijetit (injorancës), dhe se kjo është diçka e veçantë për femrat kur ato duan të tërheqin vëmendjen e imamit gjatë namazit kur ai ka gabuar.”

Shpërndaje: