Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Duhet ndihmuar muslimanët në gjitha rastet

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Ighathat-il-Lahfan (84) 

Burimi: http://alfawzan.af.org.sa/ar/node/17577

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A jemi të detyruar që ti ndihmojmë muslimanëve edhe pse fatkeqësia e tyre vjen nga mëkatet e tyre?

Përgjigje: Po:

إِنَّمَا الْمُؤْمِنُونَ إِخْوَةٌ

”Besimtarët janë vëllezër.”1

Muslimani e ndihmon vëllain e tij:

“Besimtarët mes veti janë si një ndërtesë e vetme; ata e forcojnë njëri-tjetrin. “2

“Besimtarët në mes veti në lidhje me dashurinë, mëshirën dhe dhembshurinë janë si një trup i vetëm. Nëse një pjesë e trupit sëmuret, pjesa tjetër e trupit vuan nga ethet dhe pagjumësia.”3

Besimtarët janë siç thashë vëllezër. Ata gëzohen me atë që i bën ata të lumtur dhe vuajnë nga ajo që shkakton dhembje.


1 49:10

2 Bukhari (2446) dhe Muslimi (2585).

3 Muslimi (2586).

Shpërndaje: