Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

E detyruar që të udhëtojë e vetme

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan
Sherh Umdat-il-Fikh (29)
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Një grua amerikane ka emigruar në Arabinë Saudite e vetme dhe duhet të largohet nga vendi për të rinovuar vizën e saj dhe të ngjashme. Çka duhet të bëjë ajo?

Përgjigje: Po, çka duhet të bëjë ajo nëse është e detyruar ta bëjë këtë? Ajo duhet të udhëtojë sepse është e detyruar. Në të njëjtën mënyrë, një gruas i lejohet të emigrojë pa mahrem, siç bënë disa sahabijeh.

Shpërndaje: