Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

E kujt është shtëpia?

Imam Ebu Daud Sulejman bin el-Ash’ath es-Sixhistani (v. 275)
Mesail-ul-Imam Ahmed fq. 284
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

1361 – Kam dëgjuar Ahmedin duke u pyetur për një shtëpi; burri që banon në të thotë se shtëpia është e tij sepse e ka trashëguar, ndërsa një burrë tjetër që erdhi tek shtëpia tregon certifikatë pronësie që vërteton se shtëpia është e tij. E kujt është shtëpia?

Imam Ahmedi u përgjigj: Njeriu me certifikatë pronësie ka prova. Burri në shtëpi nuk ka asnjë provë. E njëjta gjë vlen edhe për rrobat dhe gjithçka tjetër.

Shpërndaje: