Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

E kupton që gruaja nuk fal namaz

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan
Sherh Umdet-il-Fikh (42)
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Jam i martuar që disa vite. E kam kuptuar që gruaja ime nuk fal namaz. A duhet ta divorcoj tani?

Përgjigje: Nëse ai u martua me të ndërsa ajo nuk falej, martesa është e pavlefshme. Megjithatë, çështja duhet të trajtohet tek gjyqtari. Kontratat dhe marrëveshjet dërgohen në gjykata. Ata duhet t’i shqyrtojnë ato.

Shpërndaje: