Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Ebu Musa el-Eshari ska të bëjë asgjë me Esharitë

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: Sherh Fet´h-il-Mexhid (24)

http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/fathulmajid%207%20-%2011-%201435.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”A buron akidja e Esharive nga të kuptuarit e sahabiut Ebu Musa el-Eshari radijAllahu anhu?”

Përgjigje: ”Jo. Ebu Musa el-Eshari ishte një sahabi fisnik. Ai ska të bëjë asgjë me akiden e Esharive. Ata e asocijojnë veten me të sepse Ebul-Hasan el-Eshari e ka prejardhjen nga pasardhësit e tij. Fisi Eshaira përndryshe janë është një fis jemenas.”

Shpërndaje: