Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Eduko fëmijët kur janë të vegjël

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Bejan-ul-Ma’ani fi Sherh Mukaddimati Ibn Ebi Zejd el-Kajrauani, fq. 23

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Fëmijët që mësojnë në moshë të hershme bekohen nga dituria e tyre. Dituria ndikon në ta më shumë sesa ndikon tek të rriturit. Sepse ata rriten me diturinë që mbjellët në zemrat dhe mendjet e tyre. Prandaj, shihni se fëmijët që rriten me namaz dhe dijen rreth besimit dhe fenë janë rinia më të mirë kur rriten. Por nëse shpërfillen dhe neglizhohen, bëhet e vështirë për prindërit që t’i edukojnë. Poeti tha:

Nëse degët i drejton ato drejtohen

por ato nuk zbuten nëse bëhen drunj

Edukoj fëmijët kur janë si një degë kështu që të mund ta formosh atë. Ti nuk mund ta formosh atë kur të rritet.

Pastaj ai u lut ai për mësuesin e tij:

“Unë e kam pranuar kërkesën tuaj, unë shpresoj që të dy të shpërblehemi për shkak se ua mësojmë të tjerëve fenë e Allahut ose sepse i thërrasim në të.”

Shpërndaje: