Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Efekti i masturbimit mbi agjërimin

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Burimi: http://alfawzan.af.org.sa/node/14891

 www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Cili është gjykimi mbi masturbim gjatë ditës në Ramazan? Cila është detyra e personit nëse kjo i ka ndodhur disa vite më parë dhe nuk i ka kompensuar ato ditë?

Përgjigje: Masturbimi është i ndaluar edhe gjatë Ramazanit edhe jashtë Ramazanit. Në qoftë se kjo përfundon me nxjerrjen e spermës atëherë agjërimi prishet sepse ai stimulon epshin e tij me masturbim. Kështu agjërimi është prishur. Ai ka mëkatuar dhe është i detyruar që të pendohet menjëherë. Ai është i detyruar që ta kompensojë atë ditë dhe t’i japë ushqim të varfërve për shkak se ka shtyrë kompensimin e këtyre ditëve.

Shpërndaje: