Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Ekzema (sëmundje e lëkurës) dhe abdesi

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Ighathat-il-Lahfan (69), min: 1.13.35

Burimi: http://alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/12-07-1438i.mp3

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Vëllai im ka sëmundje të lëkurës, që quhet ekzemë. A obligohet ti lajë pjesët e trupit të prekura nga ekzema? Apo ai duhet të përdor tejemumin, duke pasur parasysh se uji e ngadalëson shërimin e kësaj sëmundjeje?

Përgjigje: Nëse uji ndikon dhe e përkeqësonë sëmundjen e tij, kështu që ai nuk i lanë pjesët e trupit. Në vend të kësaj ai duhet të bëjë tejemum dhe të merr abdes mbi pjesët e shëndetshme të trupit.

Shpërndaje: