Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

El-Fatiha nuk duhet të përsëritet

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Ighathat-il-Lahfan (69)

Burimi: http://alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/12-07-1438i.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje. Kur imami e fali akshamin ai filloi të lexojë suren el-Fatiha në heshtje. Në mes të leximit atij iu kujtua dhe filloi të lexojë me zë të lartë. Ai duhet të fillon të lexon el-Fatihan nga fillimi …

Përgjigje: Jo, jo. Ai duhet të lexon me zë të lartë nga aty ku ju kujtohet. Ai nuk duhet ta përsërisë el-Fatihan. El-Fatiha është një shtyllë (prej shtyllave të namazit) dhe një shtyllë nuk duhet të përsëritet.

Shpërndaje: