Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Emërtimi me emrin Jezus dhe Danijel

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Fet´hul Mexhid (39)

Burimi: http://alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/fathul%20majid%20%20-%2029%20-%201%20-%201437.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”A është e lejueshme për ti emërtuar bijtë me emra të profetëve izraelitë si Jezus (يسوع) dhe Danijel?”

Përgjigje: ”Jezusi është Isai. Mos e përdorni këtë term. Janë nasarat (kishterët) të cilët thonë Jezus. Thuaj sikurse Allahu e ka emëruar atë. Emëroje atë me emrin Isa. Nuk ka asnjë problem në këtë. Cili ishte emri i dytë?”

Pyetësi: ”Danijel.”

Përgjigje: ”Danijel ishte një profet. Megjithatë, unë nuk kam dëgjuar që dikush emërtohet kështu. Nuk e di. A nuk ka emra tjerë pos këtij?”

Shpërndaje: