Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Emërtimi me emrin Maria

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “Çfarë është gjykimi për të emëruar vajzën me emrin Marie, duke patur për qëllim Maria kopte?”

Përgjigje: “Të emëruarit me emrin Marie, nuk ka asgjë të keqe. Është prej emrave të lejuar. Në bazë, emrat janë të lejuar, përveç nëse në ta ka ngjasim me kufarët, apo aludojnë në adhurim në dikë tjetër përpos Allahut p.sh.: Abdul-Husejn, Abdul-Mesih etj., pra nuk lejohet të aludohet në adhurim në dikë tjetër pos Allahut. Apo emri Abdul-Ka’be. Kjo gjë është e ndaluar. Ndërsa emrat të cilët nuk ka ngjasim me kufarët, apo nuk aludojnë në adhurim të dikujt tjetër pos Allahut, nuk ka asgjë të keqe në ta.”

Shpërndaje: