“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

En-Nexhmi në lidhje me Zindanin dhe Ikhuanu Musliminët

Alameh Ahmed bin Jahja en-Nexhmi (v. 1429)

Burimi: er-Rad el-Muhabar, fq. 6

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Zindani është udhëhqësi i Ikhuanu Musliminëve në Jemen. Unë kam shkruar në lidhje me Ikhuanul Musliminët. Unë e di sa kontradikta të shumta që kanë kundër sheriatit. Disa janë kufër. Të tjerat janë mëkate. Megjithatë, ne bëjmë tekfir vetëm mbi ata që bien në veprat mushrike Zindani morri pjes personalisht në konferencën në Sudan, qëllimi i cilës ishte për të sjellë fetë më afër njëra-tjetrës.

Shpërndaje: