Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Engjëj të cilët nuk hyjnë në shtëpinë në të cilën ka qen apo fotografi

Imam Jahja bin Sheraf en-Nevevi

Burim: Sherh Sahih Muslim (14/84)

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Profeti (salAllahu alejhi ue selem) ka thënë:

لَا تَدْخُلُ الْمَلَائِكَةُ بَيْتًا فِيهِ كَلْبٌ وَلَا صُورَةٌ 

“Melaiket nuk hyjnë në një shtëpi në të cilën ka qenë apo fotografi.” 1

Engjëjt të cilët nuk hyjnë në shtëpitë ku ka qen ose fotografi janë ato që vijnë me mëshirë, bekime dhe kërkim-falje për besimtarin. Ndërsa, kur është fjala për engjëjt të cilët shkruajnë veprat e njeriut, ato hyjnë në çdo shtëpi. Engjëjt që shkruajnë veprat e njeriut kurrë nuk e braktisin atë në asnjë rrethanë. Sepse puna e tyre është për të numëruar dhe shkruar veprimet e njerëzve.


1 Buhariu (3226) dhe Muslimi (2106).

Shpërndaje: