Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Engjëjt shkrues të veprave, a hyjnë në shtëpinë ku ka fotografi apo qen?

Imam Muhammed bin Ibrahim Al esh-Shejkh 

Burimi: Mexhmu’ul-Fetaua ue Raseil (1/169)

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”A janë fjalët e profetit (salAllahu alejhi ue selem):

لَا تَدْخُلُ الْمَلَائِكَةُ بَيْتًا فِيهِ كَلْبٌ وَلَا صُورَةٌ 

”Melaiket nuk hyjnë në një shtëpi në të cilën ka qenë apo fotografi.”

të përgjithshme, duke përfshirë edhe engjëjt të cilët shkruajnë veprat e njeriut?”

Përgjigje: ”Siç duket, ato nuk përfshihen nga ky hadith.”

Shpërndaje: