“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Është e detyrueshme me u mbrojtur ndaj Huthijjinëve

Shejkh Ubejd bin Abdilah el-Xhabirij

Burimi: http://www.sahab.net/forums/index.php?showtopic=148329

Data e fetvas: 4/11-1436 ose 4/11-2014-11-04

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Këshilla ime, të cilën e them pamëdyshje, është se obligohen bijtë tanë në jug, në zonat e jugut (në Jemen), që të mos i lejojnë Huthijjinët që të marrin territorin e tyre. Ata duhet ta mbrojnë fenë, nderin, familjet dhe pasuritë e tyre dhe në realitet ai shtet (Jemeni) është i dobët.
Mua më kanë arritur lajmet se komandanti i forcave jugore është i vendosur për t`i luftuar Huthijjinët nëse ata përpiqen që të hyjnë në atë zonë.

Them; Allahu i dhëntë sukses. Ndihmojeni atë, mbështeteni dhe jini me të. Kjo këshillë është për të gjithë bijtë tanë që janë në jug (të Jemenit).

Shpërndaje: