Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Ezani jo i plotë është i pavlefshëm

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: Sherh Tefsir-ish-Shejkh Muhammed bin Abdil-Wehab (9)

http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/tf–1431-08-06_0.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Çfarë duhet të veprojë muezini nëse ai konstaton se ai ka thënë vetëm një herë:

أشهد أن محمدا رسول الله

”Unë dëshmoj se Muhammedi është i Dërguari i Allahut.”

A duhet ta përsërisë ezanin apo ta mbarojë atë?”

Përgjigje: ”Ai duhet ta përsërisë ezanin nga fillimi. Një ezan jo i plotë është i pavlefshëm. Prandaj ai duhet ta përsërisë atë.”

Shpërndaje: