Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Ezani të cilit duhet t’i përgjigjen meshkujt

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Umdat-il-Fikh (5)

Burimi: http://alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/umdt–01041434.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Nëse thirrja e ezanit bëhet me anën e altoparlantëve dhe dëgjohet shumë larg, atëherë a duhet që secili që e dëgjon atë të shkoj në xhami?

Përgjigje: Jo. Qëllimi është dëgjimi i natyrshëm pa pajisje zërimi. Një ezani të tillë nuk është obligim për t’iu  përgjigjur.

Shpërndaje: