Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Faktorët që janë të obliguar për t’i ndarë në mënyrë të barabartë të drejtat ndaj grave

Imam Muhammed Nasirudin el-Albani (v. 1420)

Burimi: Fataua Xhudah (22)

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Ai që dëshiron të martohet me një grua të dytë, grua të tretë apo grua të katërt, duhet të mendojë lidhur me një gjë shumë të rëndësishme. Ai që dëshiron ta ketë frikë Allahun (azze ue xhel), vërtet duhet të jetë i drejtë me to. Drejtësia me gratë është që të gjitha të kenë strehim, ushqim dhe pije në tryezë dhe rroba në trup.

Megjithatë myslimani nuk jep përgjegjësi për ndjenjat e tij për gratë e tij dhe që ai ti do ato të gjitha në mënyrë të barabartë. Kjo është përtej kapacitetit njerëzor. Allahu (te ala) ka thënë:

”Allahu nuk e ngarkon njeriun përtej mundësive të tij. 2:286

Shpërndaje: