“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Falja e nafileve në veturë nga personi i cili është vendas

Imam Abdul-Aziz bin Abdullah bin Baz (v. 1420)

Burimi: ”Masa’il Ebi Umar Es-Sedhan lil-Imam Bin Baz”, fq.14-22

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

”Kam pyetur Shejkhun për atë i cili e fal namazin nafile në veturë (ulur), edhe pse ai nuk është udhëtar dhe ai (Imam Bin Bazi Allahu e mëshiroftë) u përgjigj: “Nga ajo që kam kuptuar prej argumenteve, është se nuk është mirë që ai të veprojë kështu. Sunneti i Profetit salallahu alejhi ue selem është se kjo veprohet kur je në udhëtim e jo kur je vendas.”

Shpërndaje: