Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Falja e namazit pa abdes dhe pa tejemum

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Umdat-il-Fikh (6)

Burimi: http://alfawzan.af.org.sa/node/14379

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Nganjëherë ndodhë që as nuk kemi ujë, as nuk kemi dhe. Si duhet falur namazin në këtë rast?

Përgjigje: Ai duhet të falet ashtu siç është edhe pse as nuk mundet të merr abdes e as nuk mundet të bëjë tejemum. Ai nuk duhet ta braktis namazin për këtë.

Allahu (te ala) ka thënë:

”Prandaj frikësojuni Allahut sa të mundeni.” Et-Tagabun, 64:16

Shpërndaje: