“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Falja e namazit të bajramit në varreza

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Fet’hul Mexhid (52), min:  52.53

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Një xhami gjendet jashtë varrezave. Midis tyre është një rrugë publike. Në lidhje me namazin e bajramit në këtë xhami disa njerëz qëndrojnë në varreza dhe e falin namazin e bajramit. Cili është gjykimi për namazin e tyre?

Përgjigje: Namazi i tyre është i pavlefshëm. Ata duhet të ndalohen nga kjo.

Shpërndaje:

Dela på facebook
Dela på whatsapp
Dela på telegram