“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Falja e namazit të bajramit në xhami

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Burimi: Mexhmu-ul-Fataua (16/230)

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Cili është gjykimi për ta falur namazin e bajramit në xhami?

Përgjigje: Falja e namazit të bajramit në xhami është e urryer nëse nuk ka nevojë për këtë. Është sunnet që të falet namazi i bajramit në shesh të hapur. Profeti e kishte zakon ta falte atë në shkretëtirë. Po të mos kishte qenë ky qëllimi ai nuk do ta kishte bërë atë, apo ti kishte urdhëruar njerëzit që ta bëjnë këtë. Nëse ky namaz falet në xhami, atëherë ky ritual e humbet publikimin dhe shfaqjen e tij.

Shpërndaje: