Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Falja e namazit të vetëvrasësit dhe mashtruesit

Imam Ebul-Husejn Muhammed bin Ebi Ja’la el-Hanbeli (v. 526)

Burimi: Tabakat-ul-Hanabilah (2/96)

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

El-Majmuni tha:

I thashë Ahmed bin Hanbelit: A duhet imami ti’a falë namazin vetëvrasësit?

Ai tha: Imami as nuk duhet ti’a falë namazim e xhenazes vetëvrasësit, e as mashtruesit.

Unë i thashë: A i lejohet kjo muslimanëve?

Ai tha: Atyre iu lejohet që ti’a falin namazin të dyve.

Shpërndaje: