Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Falja mbi sexhade në tokën e papastër

Imam Abdul-Aziz bin Abdil-lah bin Baz (v. 1420)

Burimi: esh-Sherh el-Mumtez, fq. 84

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje 19: ”Një person vë një sexhade apo diçka të ngjashme mbi tokën e papastër dhe falet në të. Cili është gjykimi mbi këtë?”

Përgjigje: ”Është e mjaftueshme në qoftë se ai vendosë një sexhade, qilim apo ndonjë gjë tjetër mbi tokën e papastër. Ska të keqe në këtë për derisa papastërtia nuk depërton nëpërmjet shtrojës.”

Shpërndaje: