Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Falja pas esharive dhe atyre që mohojnë lartësinë e Allahut

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan
Sherh Ighathat-il-Lahfan
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A lejohet falja pas atyre që kanë diçka nga doktrina e xhehmive sikurse esharitë dhe mutezilitë të cilët mohojnë lartësinë e Allahut?

Përgjigje: Jo. Nëse nuk ka përveç tyre mos u fal vetëm, falu pas tyre. Por nëse ka pasues të Ehl-us-Sunnetit, falu pas tyre.

Shpërndaje: