Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Falja ulur namazin farz në avion apo në makinë

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: Sherh Mukaddimati Ibn Ebi Zejd el-Kajrauani (11)

http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/msrf–09041434.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”A duhet që personi i cili nuk e ka ditur dhe ka falur një namaz farz në avion apo në makinë ulur ta përsërit namazin apo arsyetohet për paditurinë e tij?”

Përgjigje: ”Ai nuk arsyetohet për paditurinë e tij nëse ai falet në makinë. Ai mund ta parkojë makinën të del nga makina dhe të falet. Por në aeroplan, ai nuk mund të bëjë diçka tjetër. Ai duhet të falet në aeroplan në mënyrën më të mirë të mundur:

”Prandaj frikësojuni Allahut sa të mundeni.” Et-Tagabun, 64:16

Shpërndaje: