Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Familjari i afërm ka më shumë të drejtë që ti jepet zekati

Shejkhul Islam Ibnu Tejmijeh (v. 728)

Burimi: Mukhtasar-ul-Fataua el-Misrijjeh (2/226-228)

Shkurtoi: Imam Badr-ud-Din Muhammed bin Ali el-Hanbeli el-Ba’li (v. 777)

www.perlatmuslimane.com

Është më mirë për ti dhënë zekatin të afërmeve që janë në nevojë se sa të tjerëve. Në qoftë se nuk ke para të mjaftueshme për ti dhënë familjarëve të afërmve dhe të largët, është e detyrueshme për të furnizuar më të afërtin. Nuk duhet ti jepet familjarit të largët nëse familjari i afërt dëmtohet.

Lidhur me sadakanë dhe kefaran, kështu që është e lejueshme që t’i jepet familjarëve për të cilët nuk kujdesesh. Nëse të gjithë janë njësoj në nevojë është më së miri për t’i dhënë familjarit më të afërt.

Shpërndaje: