Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Fara e zezë kundër sëmundjeve virusale

Imam Muhammed bin Muflih el-Makdisi (v. 763)

Burimi: El-Adab esh-Sher’ijjah (3/235-236)

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Bukhari dhe Muslimi transmetuan nga Ebu Hurejra (radijAllahu anhu) i cili tregoi se ai e dëgjoi të dërguarin e Allahut duke thënë:

“Fara e zezë është shërim për të gjitha sëmundjet përveç vdekjes.” 1

Fara e zezë është fara Nigella2.

Ibn Ebi Atik përmendi se ai e vizitoi një të sëmurë dhe tha:

“Përdore farën e zezë. Merri pesë, shtatë copa, shtrydhi në vaj dhe hidhi në hundë disa pika.”

Ky trajtim bëhet në lidhje me sëmundjet e që janë ne vendet e ftohta. Profeti i përshkruante ato sipas situatave që i shihte.


1 Bukhari (5688), Muslimi (2155) dhe Ibn Maxheh (3447).

2 Shih: https://www.google.com/search?q=Nigellaolja&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiRkvnt7__jAhU7AWMBHWMnA7EQ_AUIESgB&biw=1366&bih=625#imgrc=GDX-yGHrbPfq4M:

Shpërndaje: