Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Fëmija i vogël dëshiron të shkojë në xhami

Imam Abdul-Aziz bin Abdil-lah bin Baz (v. 1420)

Burimi: esh-Sherh el-Mumtez, fq. 71

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Një fëmijë si ka mbushur shtatë vjet akoma. Fëmija është i mençur dhe nuk bezdis. Ai dëshiron të vijë në xhami. Ai duhet të ndalohet?

Përgjigje: Ska të keqe në qoftë se ai nuk ndërhyn. Çështja është që ai të kuptoj. Zakonisht mosha shtatë vjeçe është kufiri i të kuptuarit. Ka edhe fëmijë të cilët janë më të rritur se shtatë vjet dhe nuk kanë të kuptuar. E gjitha ka të bëjë në lidhje me mendjen dhe që ai të mos bezdis.

Shpërndaje: