Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Fëmija që lind jashtë martesës nuk ka baba

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan
Burimi: Sherh Ighathat-il-Lahfan (46)
http://alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/Ighastah%20%20-%2024%20-0%202%20-%201437-01.mp3
Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Një grua kanadeze sapo ka hyrë në Islam. Babai i saj është jobesimtar dhe pos kësaj ai ka lindur jashtë martesës. A duhet ajo të jetë e përkushtuar ndaj tij?”

Përgjigje: ”Ai nuk është babai i saj. Fëmija që lind nga zinaja nuk ka baba. Është nëna e tij/saj që pranohet. Ajo nuk ka baba. Nëna e saj ndoshta bëri zina me dikë tjetër pos këtij burrit për të cilën po flet kjo grua. Pra, ajo nuk ka baba. Fëmija që lind si shkak i zinasë nuk ka baba, dhe nuk i përket babait.”

Shpërndaje: