Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Fëmija udhëheq të rriturit në namaz

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: Sherh Fet´h-il-Mexhid (1)

http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/ftm–14340423.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”A lejohet që një fëmijë të udhëheq një të rritur në namaz?”

Përgjigje: ”Po, nëse fëmiju është temjiz (ka arritur moshën kur bën dallimin mes gjërave të ndryshme) dhe dinë më së shumti Kuran. Amr bin Selemeh i udhëheqte njerëzit në namaz sepse ai dinte më së shumti Kuran. Kjo ka ndodhur në kohën e të dërguarit salAllahu alejhi ue selem.”

Shpërndaje: