Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Feuzan në lidhje me emrin Ajeh

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Mukaddimati Ibn Ebi Zejd el-Kajrauani fil-Akidah (7)

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/qir-14340205.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Unë kam një të afërme që quhet Ajeh (Ajet). A duhet ajo të ndryshojë emrin?

Përgjigje: Është për qëllim Ajeti (argumenti, shenja) kosmologjik (universal), dhe jo ajeti (argumenti) i Kuranit. Është për qëllim ajeti (argumenti) universal. Ka dy lloje ajetesh (argumentesh); ajeti universal dhe ajeti i Kuranit. Ndoshta ata kanë për qëllim me ajet krijesat e Allahut.

Shpërndaje: