Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Feuzan në lidhje me ”Fi Dhilal-ul-Kuran”, interpretimi i Kuranit nga Sabuni dhe interpretimi i Kuranit nga en-Nasafi

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Burimi: https://www.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=Wm5R-a-M_Q4&app=desktop

Data e fetvas: 04/04-1422 ose 25/06-2001

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Çfarë mendoni për librat ”Fi Dhilal-ul-Kuran” (interpretimi i Kuranit nga Sejjid Kutb), interpretimi i Kuranit nga Sabuni dhe interpretimi i Kuranit nga en-Nasafi?”

Përgjigje: ”Dijetarët kanë tërhequr vëmendjen për to. Referojuni deklaratave të dijetarëve në lidhje me ”Fi-Dhilal-ul-Kuran” nga Sejjid Kutb dhe gabimet e tij dhe interpretimin e Kuranit të Sabunit.

Për sa i përket en-Nasafit, ai ishte i Maturidi. Ai kishte besimin e Maturidive dhe ishte Hanefi në Fikh.”

Shpërndaje: