Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Fikhu Sunneh i Sejid Sabik

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan
Sherh Umdat-il-Fikh (12)
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Shejkh i nderuar, Allahu të dhëntë sukses! Kam lexuar në një libër të quajtur Fikhu Sunneh se tabletat që i pi personi për shkak të kokëdhimbjes gjatë agjërimit, nuk ia prish agjërimin ngase ato nuk janë ushqim. A është kjo e vërtetë?

Përgjigje: Jo, libri Fikhu Sunneh nga autori Sejid Sabik është i përzier, në të ka fetva bashkëkohore, dhe ka fikh (jurisprudencë) që nuk di si ta quaj. Në të ka gjëra të përziera, ai nuk është i besueshëm. Nuk i lejohet agjëruesit të pijë tableta qofshin për kokëdhimbje apo për diçka tjetër, nëse e bën këtë qëllimisht, e prish agjërimin e tij. Po.

Shpërndaje: