Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Filmat e animuar – Uthejmin

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Burimi: Fataua el-Akideh, fq. 677-678

Mektebeh es-Sunneh, 1412/1992

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “Cili është gjykimi për filmat e animuar?”

Përgjigje: “Në lidhje me filat e animuar, është një çështje e dyshimtë nëse personazhet janë të vizatuara në format e tyre, apo konsiderohen të jenë fotografi reale apo jo? Siç duket ato nuk i përkasin fotografive reale.

Nëse ato figurat nuk janë të vizatuara në formën e tyre të jetës reale, është e lejueshme që të shikohen me kusht që të mos përmbajnë elemente të ndaluara si p.sh.: muzika, apo të jenë shkak i braktisjes së veprave të obligueshme.”

Shpërndaje: