Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Filozofia dhe muslimanët

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan
Sherh Ighathat-il-Lahfan (104)
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimame.com

Pyetje: Cili është gjykimi për të lexuar dhe për t’u thelluar në filozofi?

Përgjigje: Nuk lejohet mësimdhënia filozofisë apo edhe futja e lëndës në programin mësimor për fëmijët muslimanë. Kjo nuk lejohet sepse filozofia është e rreme dhe për këtë arsye nuk duhet të futet në planin arsimor për fëmijët muslimanë.

Shpërndaje: