Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Fizionomia e të moshuarëve dhe e fëmijëve në Ditën e Gjykimit

Imam Abdul-Aziz bin Abdullah bin Baz (vdiq. 1420)

Burimi: Sherh Kashfish Shubuhat, faqe. 133

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Trupat në Ditën e Gjykimit a do të jenë të njëjtë me trupat në këtë botë apo atyre Allahu do tu jap fuqi?”

Përgjigje: ”Do të jenë të njëjtit trupa. Disa, megjithatë, do të jenë aq të gjatë sa Ademi (alejhis-selem), i cili ishte 60 kubit.”

Pyetje: ”Ne kemi për qëllim, të qenurit i fuqishëm në lidhje me qendrushmërin.”

Përgjigje: ”Gjendja e tyre nuk do të jetë si gjendja në këtë jetë. Në Xhenet ata janë 33 vjeçarë. Gjendja e fëmijëve dhe të moshuarve do të ndryshohet. Allahu do t’u japë atyre trupa të tjerë dhe dritë. Kështu është edhe me disa kufarë.”

Shpërndaje: