Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Foto e mbretërve dhe të udheqësve janë themeli i idhujtarisë

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Burimi: Sherh Tathir-il-I´tikad (3)

http://www.alfawzan.af.org.sa/node/13188

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”A mund ti këshilloni ata që varin fotografitë e personave të nderuar si mbretërit dhe udhëheqësit në makina dhe në rrugë …”

Përgjigje: ”Kjo është një nga themelet e idhujtarisë. Fotot e mbretërve në makina, dyqane dhe në qendra është një nga themelet e idhujtarisë. Ata i kanë varur ato vetëm për shkak të nderimit dhe ekzagjerimit, e cila nuk është e lejuar. Njëri nuk duhet ta marrë lehtë këtë dhe të thotë se kjo është një lloj i dashurisë dhe bindjes. A të ka urdhëruar mbreti që ta varësh foton e tij? Unë nuk mendoj se – nëse Allahu dëshiron – mbreti kënaqet nga ky veprim. Ai nuk e di të fshehtën dhe atë që njerëzit veprojnë.”

Shpërndaje: