Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Fraza “Ata u takuan rastësisht”

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: Sherh Fet´h-il-Mexhid (21)

http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/fth-mjd-17051435.mp3

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”A është e ndaluar të thuhet se e takova një person rastësisht?”

Përgjigje: ”Ti e ke për qëllim se e ke takuar atë pa pasur një takim me të. Ti nuk e ke për qëllim se kjo nuk ishte e paracaktuar. Ai që e thotë kështu dhe e mohon kaderin i përket Mutezilive. Megjithatë, është në rregull për të thënë kështu në qoftë se e ke për qëllim një takim të paplanifikuar.”

Shpërndaje: