“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Fshierja pas nevojës fizilogjike edhe nëse ka ujë

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Burimi: Sherh Umdat-il-Fikh (4)

Përgatiti: www.perlat-muslimane.com

Pyetje: ”A lejohet të bëj fshirje pas nevojës fizilogjike nëse ka ujë apo është sikurse tejemumi që lejohet vetëm në mungesën e ujit?”

Përgjigje: ”Jo, jo. Është e saktë për të fshirë veten edhe nëse ka ujë. Ka unanimitet në të. Dijetarët janë të pajtuar lidhur me këtë. Ky nuk është si tejemum.”

Shpërndaje: