“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Furnizimi i gruas e cila punon

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Ighathat-il-Lahfan (37)

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/ighastah%20%20-%201%20-%2011%20-%201436.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A duhet burri që ta furnizojë gruan e tij, nëse ajo punon me lejen e tij?

Përgjigje: Po, edhe në qoftë se ajo do të jetë milionere. Është ende obligim i burrit që ta furnizojë atë. Nuk ka asnjë dyshim për këtë. Përjashtimi i vetëm është nëse ai ka vendosur kushtin që ajo ta furnizojë veten1. Muslimanët duhet të përmbushin kushtet e tyre. Përndryshe, ai është i detyruar që ta furnizojë atë.


1 para martesës dhe ajo e ka pranuar këtë.

Shpërndaje: