Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Fustani i nusrisë

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 
Burimi: Sherh Nauakidh-il-Islam (6)
http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/nawaqid-18-08-1435-01.mp3
Data e fetvas: 18/8-1435 ose 16/6-2014
Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”A është e lejueshme për nusen që të vesh fustanin të bardhë të martesës apo është kjo përngjasim me kufarët?”

Përgjigje: ”Rrobat varen nga tradita e shoqërisë. Mos dallo nga veshja e shoqërisë. Nëse ti dallon prej tyre atëherë ti tërheq vëmnedjen tek njerëzit. Përjashtimi i vetëm është nëse veshja e shoqërisë është e ndaluar. Përndryshe, rrobat në parim janë të lejuara deri sa ato ti kundërshtojnë provat. Në këtë rast, ato janë të ndaluara. Por në qoftë se nuk ka dëshmi se ato janë të ndaluara dhe ato janë të zakonshme në mesin e njerëzve dhe gratë dhe burrat kanë veshjen e tyre kjo është në rregull. Rrobat pra janë sipas zakoneve. Ato nuk duhet të kndërshtohen përderisa ato nuk janë në kundërshtim me Sheriatin.

Shpërndaje: